
עמותת יוזמות אברהם העניקה הערב את אות החיים המשותפים, זו השנה החמישית, לפעילים ופעילות בולטים בתחום החיים המשותפים בישראל. הזוכים והזוכות פועלים מזה שנים רבות לקידום שוויון, הבנה ושותפות בין יהודים וערבים.
בחברה שנהיית יותר ויותר מעורבת, בכל זירה אפשרית, אין עתיד למדיניות שמטרתה לחסום השתתפות פוליטית ערבית. אין עתיד למי שמבקש להמשיך להזניח את אזרחי ישראל הפלסטינים. כדי לחיות כאן יחד בביטחון, בשלום ואפילו בשגשוג, דרושה שותפות.
הזוכים והזוכות השנה הם אנשים, יהודים וערבים, שמבינים שהקיום שלנו כאן תלוי זה בזה. שאף אחד מאיתנו לא הולך לשום מקום. שכולנו בעלי הבית. שיש רק דרך אמיתית אחת לקיום כאן – והיא ביחד. הם נשים, אנשים – וארגון אחד – שמקדישים את חייהם כדי לבנות גשרים ולמוטט חומות.
ועדת האות בראשות עו"ד ארנה לין ובהשתתפות עו"ד בשאיר פאהום-ג'יוסי, ענת סרגוסטי ונטלי חילו-מונייר, דנה בכל המועמדויות שהגיש הציבור, והחליטה על הזוכים והזוכות:
• אסמהאן ג'באלי – פעילה חברתית למען שלום וחיים משותפים כבר שנים רבות. היא מנחת קבוצות ומלווה נשים, סטודנטים וסטודנטיות ערבים ויהודים, שותפה פעילה בעשרות קבוצות המקדמות חיים משותפים, משתתפת קבועה באירועים, הפגנות ועצרות למען שותפות יהודית-ערבית, שלום ונגד אלימות. רבים מעידים עליה כי היא מעוררת בהם השראה. על פעילותה זו הוחלט להעניק לה את אות החיים המשותפים.
• רון גרליץ – כאשר מדברים על מומחה בתחום מדיניות הממשלה כלפי האזרחים הערבים ומערכת היחסים שבין האזרחים היהודים והערבים בישראל, אז מתכוונים אליו. אינו חושש להביע קול רם וצלול נגד גזענות ואפליה, ובשנים האחרונות התבסס כאחד הקולות הבולטים בזכות צמצום פערים, שוויון זכויות ושותפות יהודית-ערבית, בדגש על שותפות בחברה ובפוליטיקה. במשך עשור שימש כמנכ"ל שותף בעמותת סיכוי. ובשלוש השנים האחרונות הוא מוביל פעילות מחקרית וציבורית חשובה לקידום שילוב ושוויון על פעילות זו שעשה עד כה, הוחלט להעניק לו את אות החיים המשותפים
• סוכיינה טאעון– מארגנת קהילתית בביה"ס הדו-לשוני "גליל" של עמותת יד ביד, פעילה חברתית שכל עשייתה מוקדשת לקידום חיים משותפים ולבניית מערכת יחסים איתנה, שוויונית וצודקת בין יהודים וערבים במדינת ישראל. בקהילת בית הספר היא מובילה פעילויות ויוזמות שונות שמטרתן חיזוק השותפות הערבית-יהודית. היא פועלת לקידום חיים משותפים גם בפעילות קהילתית-חברתית במסגרת תנועת "עומדים ביחד", בצוות המוביל של עמותת סיפור-חכאיה, ובעמותה למנהיגות ישראלית משותפת. על פעילותה המקצועית והחברתית הענפה והחשובה, מוענק לה אות החיים המשותפים לשנת 2022.
• יגאל עזרתי– הקים את התיאטרון היערבי-עברי ביפו, בו אנחנו נמצאים היום, לפני כעשרים וחמש שנה, ומכהן כיום כמנהל האמנותי שלו. פועלו הייחודי ורב השנים שם דגש על השוויון בין אזרחי ישראל היהודים והערבים ועל חשיבותה של שותפות ערבית-עברית בכל השדות, ובייחוד בשדה התרבות. במסגרת התיאטרון, יזם פרויקטים רבים המחברים בין יהודים וערבים, אשר חוגגים את העושר התרבותי המקומי והחיבור ההיסטורי שבין התרבויות. לא מסתפק בפעילותו בתיאטרון, ופועל להביא את השקפת העולם הזו אל הציבור הרחב באמצעות מערכת החינוך ובאירועים בארץ ובעולם. על פועלו המרשים בטיפוח המורשת התרבותית המשותפת היהודית-ערבית, הוחלט להעניק לו את אות החיים המשותפים.
• אג'יק – מכון הנגב– למעלה משני עשורים פועל הארגון למען שינוי חברתי ויצירת מרחב משותף שוויוני. מטרתו העיקרית הינה לאפשר לאזרחי המדינה, ערבים ויהודים, לחיות ביחד תוך שמירה על זהותם ותרבותם. פיתח מומחיות רבה בנגב, הרחיב את פעילותו בשנים האחרונות למרכז ולצפון הארץ תוך שהוא מיישם מודלים מוכחים בתחום החיים המשותפים בפריסה ארצית בין אזרחים ערבים ויהודים. על פעילותו החשובה, הענפה והמאומצת לקידום חיים משותפים, בייחוד בקרב צעירים ובדואים בנגב, הוחלט להעניק לאג'יק – מכון הנגב את אות החיים המשותפים.
ברכות לכל הזוכים והזוכות!