
28/12/2021
שלושים מיליון ש"ח – זה כל מה שצריך כדי להכניס את תכנית הלימוד המשותף לכל חטיבות הביניים בערים המשותפות, ולהביא את החיסון נגד שנאה וגזענות שהן כל כך זקוקות לו כעת.
את הדרישה הפשוטה הזו הציגה יעל מעין, מנהלת מחלקת חינוך ביוזמות אברהם, בוועדת החינוך בכנסת, בדיון שהתקיים על התוכניות לחיים משותפים של משרד החינוך – תחום שמשרד החינוך מתקצב בהיקפים מגוחכים, כ-2 מיליון ש"ח בשנה בלבד. זאת בזמנים של שפל ביחסי יהודים וערבים, בהם נדרשת השקעה מיוחדת בחינוך לשותפות ושוויון.
בדיון בכנסת דרשנו להגדיל באופן משמעותי את ההשקעה של המשרד בתחום החינוך לחיים משותפים, ולאמץ את מודל הלימוד המשותף בכל חטיבות הביניים בערים המשותפות. החזון שלנו ושל השותפות והשותפים שלנו במטה לחינוך אזרחי וחיים משותפים של משרד החינוך, הוא שתלמידי כיתות ח' ו-ט' מכלל חטיבות הביניים ב-7 הערים המעורבות ילמדו יום לימודים משותף אחת לשבועיים, הבנוי משילוב של שניים עד שלושה תחומי לימוד בהתאם לקבוצת הגיל ולבחירת בתי הספר.
אחרי שהמודל הזה נוסה בהצלחה בארבע השנים האחרונות בהיקף של שיעור כפול ובהיקף של 8 שיעורים בשנה ב-40 בתי ספר – אנחנו יודעים להגיד שהתוכנית הזו היא עוגן של שותפות במערכת החינוך גם בימים של משבר, ושהלימוד המשותף הוא יעיל גם בהקניית ידע וגם בהפחתת דפוסי חשיבה סטריאוטיפיים, דעות קדומות וחשדנות כלפי האחר. הגיע הזמן שמשרד החינוך יתקצב את הלימוד המשותף בהיקף נרחב, כי זה מה שהדור הבא בערים המעורבות צריך כעת.
לנייר העמדה >> לחצ/י כאן