
ביום שני, 24.2.20, התקיים פאנל הבחירות של יוזמות אברהם בהשתתפות כ-200 תלמידי תיכון מקיף כפר קאסם, בהנחיית העיתונאית דפנה ליאל. הכנס, שהתקיים בשיתוף פעולה עם בית הספר, נפתח בדברי ברכה של סגן ראש עיריית כפר קאסם, ריאן טאה. בפאנל, אליו הוזמנו נציגים מכל המפלגות המתמודדות לכנסת ה-23, השתתפו: ח"כ רם בן ברק, כחול לבן; ח"כ משה אבוטבול, ש"ס; אמילי מואטי, העבודה-גשר-מרצ; ואימאן ח'טיב, הרשימה המשותפת. בסוף הפאנל שאלו התלמידים שאלות קשות את חברי הכנסת ולאחר מכן הצביעו בבחירות דמה.
צפו בסיקור של אתר וואלה! מהכנס
אימאן ח׳טיב (הרשימה המשותפת) פנתה לתלמידים ואמרה, ״אתם דור העתיד הגאה שהאזרחים הערבים בונים עליו, שלא יגיד תודה על זה שהוא אוכל ושותה ועובד במדינתו ומולדתו.״ ח’טיב הזהירה שמפלגת כחול לבן מתנגדת לחוק הלאום, אך לא מציעה אלטרנטיבה: ״כחול לבן תמכה בעיסקת המאה ומנעה הקמת תת ועדה למיגור האלימות והפשיעה בכנסת בראשותנו. כחול לבן אומרת שהיא בעד מדינה יהודית ובעד שוויון. מי שרוצה שוויון חייב לתמוך במדינה של כל אזרחיה.״
מוחמד בדיר, בן 17, פנה לנציג כחול לבן ואמר: ״יאיר לפיד אמר שאתם רוצים להקים ממשלה עם רוב יהודי, אתם לא סופרים אותנו בכלל. איך אתם רוצים שנצביע לכם?" גם אנר'אם עאמר, תלמידת כיתה י"א, פנתה לח"כ רם בן ברק: "אתם דו פרצופיים, אתם מביאים אלינו פרסומות שאנחנו שווים, אבל ליהודים אומרים משהו אחר – שלא תשבו עם ערבים."
בתגובה, אמר ח"כ בן ברק: מה שיאיר לפיד אמר בצורה לא טובה זה שבממשלה איתנו ישבו מפלגות שמקבלות את ישראל כמדינה יהודית. הוא לא התכוון לרוב יהודי. גם כשאנחנו מדברים על מפלגות יהודיות, יש ראשי מפלגות שאנחנו לא מוכנים לקבל אותם. לא מוכנים לקבל את בן גביר למרות שהוא מפלגה יהודית, אנחנו מתנגדים למדיניות של סמוטריץ'. אנחנו מאמינים בשוויון ואין לנו בעיה עם החברה הערבית, יש לנו בעיה גדולה עם מי שיושבים בראש המפלגות ואומרים שהם מתנגדים למדינה יהודית."
ח"כ משה אבוטבול, ש"ס: "המדינה משקיעה המון במגזר הערבי. זה לא מספיק – אבל כל הצלחה שקיימת צריך להגיד אל'חמדו לילה. אם יש מנהל בית חולים או בית ספר – צריך להגיד מצויין, שזו הצלחה של המדינה. ומי שלא יודע להגיד תודה – תמיד תקוע על אותם עניינים."
תלמיד שזעם מדבריו של ח"כ אבוטבול, אמר בתגובה: "אתם מבקשים מאיתנו להודות תודה על כל מה שאנחנו מקבלים מהמדינה. תגיד לי: מה אנחנו מקבלים חוץ מגזענות?"
אמילי מואטי, העבודה-גשר-מרצ, התייחסה לכך ואמרה: "בחוזה ההתקשרות בין המדינה לאזרח יש לאזרח זכות אחת והיא לבוא בדרישות לממשלה. אני לא חושבת שאזרחים צריכים להודות לממשלה על זה שהם מצליחים לחיות חיים סבירים. אני לא חושבת שמישהו זכאי לשוויון רק כי הוא רופא או רוקח או עורך דין – אני חושבת שכולנו זכאים לשוויון. אתם לא צריכים להודות לאף אחד. אני מקווה שבסוף המנהרה הזו מחכה אור אכפתי, ויהיה לכולנו ימים טובים יותר."
צפו בסיקור של אתר וואלה! מהכנס