نبني مجتمع مشترك لليهود والعرب في اسرائيل
בונים חברה משותפת ליהודים וערבים בישראל
Building a Shared Society for Jews and Arabs in Israel
תרומה تبرع

ברוכים הבאים ליוזמות אברהם

יוזמות אברהם (ע״ר) הוא ארגון יהודי-ערבי לשינוי חברתי ולקידום שילוב ושוויון בין יהודים וערבים אזרחי ישראל, למען חברה משגשגת, בטוחה וצודקת.

مبادرات إبراهيم هي منظمة يهودية عربية للتغيير الاجتماعي وتعزز التكامل والمساواة بين اليهود والمواطنين العرب في إسرائيل ، من أجل مجتمع مزدهر وآمن وعادل.

מדד הביטחון האישי והקהילתי של עמותת יוזמות אברהם נולד מתוך מציאות עקובה מדם בחברה הערבית, כאשר בשנים האחרונות מסתמנת בחברה זו עלייה תלולה בשיעורי הפשיעה והאלימות. זו השנה השנייה שאנו מפרסמים דו"ח שנתי בנושא "אלימות, פשיעה ושיטור ביישובים הערביים", אשר נועד לספק תמונת מצב עדכנית בסוגיות אלו, תוך התמקדות בתחושות האזרחים הערבים.

המדד מתפרסם בשיתוף עם מוסד שמואל נאמן בטכניון, והוא מורכב מסקר עמדות, בצד תיאור המצב בשטח, בהתאם לנתוני המעקב של עמותת יוזמות אברהם. את הדו"ח חיברו ד"ר נוהאד עלי ורות לוין–חן.

בין ממצאי המדד:

* במהלך 2018 קיפחו את חייהם 71 אזרחיות ואזרחים ערבים, 56 מהם גברים ו-15 מהם נשים.

* החשש להיפגע מאלימות גדול משמעותית בקרב ערבים לעומת יהודים: 59.3% מהאזרחים הערבים חוששים להיפגע מעבירות אלימות, לעומת 19.6% בלבד בקרב האזרחים היהודים.

* שיעור הערבים שהם או בני משפחתם נפגעו מאלימות גבוה דרמטית מבחברה היהודית: למשל: 11% מהנשאלים הערבים ציינו כי הם או מכריהם נפגעו משימוש בנשק קר או חם בהשוואה ל-1.2% בלבד בקרב היהודים.

* מקומות בילוי ויישוב המגורים הם המקומות המאיימים ביותר בהקשר של אלימות, לדעת כשליש מהנשאלים. הבית נעשה למבצרם של האזרחים הערבים, והוא המקום היחיד בו הם חשים מוגניםרק 6% מקרב הנשאלים הערבים דיווחו כי הם חשים איום על ביטחונם האישי בביתם.

* חוסר אמון במשטרה ואי הגשת תלונות: 61.7% מהאזרחים הערבים אשר חוו אלימות כלפיהם דיווחו שלא התלוננו במשטרה.

הפשיעה והאלימות בחברה הערבית הן ביטוי לאפליה ותת פיתוח של היישובים הערביים במשך עשרות שנים ומהוות כיום חסם מרכזי לפיתוח היישובים. ההשפעות של משבר הביטחון האישי ביישובים הערביים הן הרות אסון עבור החברה הישראלית בכללותה.

לצד תמונת המצב העגומה, מהסקר עולה כי החברה הערבית מעוניינת להיאבק באלימות, ואף מוכנה להתמודד עם חוסר האמון במשטרה ובמוסדות המדינה על מנת להצליח במאבק זה.

בנוסף לשיפור שירותי השיטור, להגברת האכיפה, וקידום האמון בין החברה הערבית למשטרה, יש לשים לב לתמונה הרחבה יותר. רוב גורמי העומק לאלימות נעוצים במדיניות של אפליה והזנחה כרונית כלפי החברה הערבית, והמשטרה לא תוכל לתת להם מענה לבדה.

בראש הדף תוכלו לגשת לתקציר המדד ולפרסום המלא.

המדד הוצג בכנס בכפר קאסם שהתקיים ב-23.7.19.

עוד בנושא זה

Silence is Golden