
במהלך חודש הרמדאן, במאי-יוני 2019, רכנו סדרת סיורי רמדאן וארוחות איפטאר עבור ההנהלות הבכירות של המוסדות האקדמיים המובילים בארץ, ביישובים ערביים שונים. הסיורים כללו מפגשים עם ראשי העיריות ביישובים בהם ביקרנו, בעלי תפקידים מתחום החינוך והדת, וסטודנטים של המוסד המתגוררים ביישוב.
כך, למשל, נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וסגניו נפגשו עם ראש עיריית רהט וביקש למצוא דרכים יצירתיות להגדיל את מספר הסטודנטים וחברי הסגל הבדואים; נשיאתהמרכז האקדמי רופין פתחה בשיתוף פעולה חדש עם עיריית אום אל פאחם; הנהלתאוניברסיטת בר-אילן למדה מסטודנטית לתואר ראשון תושבת כפר קאסם על הצורך לקבוע ימי חופשה בחגים מוסלמיים ונוצרים; במכללת אורנים השתתפו רקטור המכללה, חברי סגל וסטודנטים בארוע רמדאן שערכו והכינו סטודנטיות מוסלמיות; וחברי הסגל הבכירים של האוניברסיטה העברית הציעו לחייב חברי סגל להשתתף בקורסים להכרות עם החברה הערבית.
ההחלטה של הנהלות האוניברסיטאות להשתתף בסיורי הרמדאן, וללמוד על החיים של הסטודנטים שלהם בתקופה כל כך משמעותית בשנה, היא אמירה בעלת משמעות עמוקה. זה אומר שהתרבות של הסטודנטים הערבים חשובה להם, שהם בוחרים להכיר אותה מקרוב. ואכן, הייתה זו חוויה משמעותית, כאשר ראו את אווירת החג נמהלת במראות הרחובות חסרי התשתיות. המפגש עם אנשים מהיישוב שמציגים תמונת מצב ביקורתית התמזגה עם דיאלוג פתוח על אחריות משותפת.
הסיורים האלה הם חלק מהעבודה שאנחנו עושים כל השנה, במטרה לקדם לא רק היכרות תרבותית, אלא בעיקר קבלה והכללה עמוקה של הסטודנטים הערבים בקמפוס. אנחנו קוראים לאוניברסיטאות להפוך את הסטודנטים הערבים לשותפים, חלק משמעותי בחיים האקדמיים, התאמה לצרכיהם, וגם קהל יעד רצוי עבורם.