
אפריל 2017
קורס ראשון בכשירות רב תרבותית נפתח החודש לסגל המנהלי של מכללת אורנים לחינוך,ש-16% מהסטודנטיות והסטודנטים הלומדים בה לתואר ראשון ו-48% מהסטודנטים הלומדים לתואר שני הם אזרחים ערבים.
בפתיחת המפגש הראשון, נשאה דברים ד"ר מרי תותרי, מרצה בכירה במכללה ומומחית ליחסי יהודים וערבים בישראל, שפרסמה מספר מחקרים בנושא הסטודנטים הערבים בהשכלה הגבוהה בכלל ובחינוך להוראה בפרט.
ד"ר תותרי רואה חשיבות גדולה בהעברת תכנית שמקנה לסגל המכללה רקע וכלים לעבודה בסביבה אקדמית משותפת, המורכבת מסטודנטים יהודים וערבים הן בהשפעה על קליטתם במכללה והן בהצלחתם בלימודיהם.
ד"ר ת'אבת אבו ראס, מנכ"ל שותף של יוזמות קרן אברהם, אמר למשתתפות ולמשתתפים: "מטרת העל של התכנית שמועברת באוניברסיטאות ומכללות נוספות, הינה להפוך את הקמפוסים האקדמיים בישראל למרחב שוויוני, נגיש ומשותף עבור כלל הסטודנטים הלומדים בו: ערבים ויהודים כאחד".
לצד הקורס שנפתח לסגל במכללת אורנים לחינוך, נפתח קורס נוסף באוניברסיטה העברית, השלישי במספר שמועבר לסגל עובדי ועובדות האוניברסיטה. לאחר שהסתיימו הקורסים לסגל בית הספר לתלמידי חו"ל וסגל מחלקת הביטחון של האוניברסיטה, החלו את התכנית גם סגל מזכירויות התלמידים, שנמצאים בממשק גדול ומשמעותי עם הסטודנטים.
מאיה חבר, מנהלת ההדרכה והפיתוח הארגוני של האוניברסיטה העברית אמרה במפגש הראשון של הקורס, כי "לאוניברסיטה העברית חשוב שהסגל שלה יכיר יותר טוב את החברה הערבית, עליה נמנים רבים מהסטודנטים הפוקדים את שעריה."