نبني مجتمع مشترك لليهود والعرب في اسرائيل
בונים חברה משותפת ליהודים וערבים בישראל
Building a Shared Society for Jews and Arabs in Israel
תרומה تبرع

ברוכים הבאים ליוזמות אברהם

יוזמות אברהם (ע״ר) הוא ארגון יהודי-ערבי לשינוי חברתי ולקידום שילוב ושוויון בין יהודים וערבים אזרחי ישראל, למען חברה משגשגת, בטוחה וצודקת.

مبادرات إبراهيم هي منظمة يهودية عربية للتغيير الاجتماعي وتعزز التكامل والمساواة بين اليهود والمواطنين العرب في إسرائيل ، من أجل مجتمع مزدهر وآمن وعادل.

27.6.2016

הוועדה לביקורת המדינה בראשות ח"כ קארין אלהרר ערכה בסוף השבוע שעבר (יום ה', 23/06) סיור ביישובים הבדואים לקראת דיון הוועדה בפרק בדו"ח השנתי של מבקר המדינה העוסק בהסדרת התיישבות הבדואים בנגב. את הסיור הובילה עמותת קרן אברהם בשיתוף ח"כ טאלב אבו עראר.

בסיור השתתפו בנוסף לחברי הכנסת אלהרר ואבו ערער גם חברי הכנסת יוסף ג'אבארין ומאיר כהן; מנהל הרשות להסדרת התיישבות הבדואים בנגב, יאיר מעיין וצוותו; ונציגי ארגוני החברה האזרחית הפועלים בנגב.

הסיור התמקד בסוגיית הכפרים הבדואים שהוכרו על ידי המדינה לפני למעלה מעשור אך עדיין לא חוברו לתשתיות בסיסיות. סוגיה לגביה נכתב בדו"ח המבקר: "יותר מעשור אחרי שהכירה המדינה ביישובים בדואיים הנמצאים כיום בתחומי המועצות האזוריות נווה מדבר ואל קסום, פיתוח התשתיות ביישובים אלה לוקה מאוד בחסר: לא פותחו כבישים בתוך היישובים, הבתים אינם מחוברים לחשמל, נקודות מים הוצבו ברוב היישובים, אך מקצת התושבים בלבד יכולים להתחבר אליהן״.

הוועדה החלה את ביקורה בכפר אבו תלול, בתחומי המועצה האזורית נווה מדבר, שלמרות שהוכר כיישוב כבר בשנת 2005, לבית הספר היסודי שבו אין עדיין כביש גישה והכפר אינו מחובר לרשת המים. הוועדה ביקרה גם בבית הספר בכפר אום בטין, שגם הוא הוכר באותה שנה ומצוי בתחומי המועצה האזורית אל קאסום – אשר גם הוא אינו מחובר למים וסובל מאי רציפות באספקת החשמל.

לדברי יו"ר הוועדה ח"כ קארין אלהרר: "יצאתי ביום חמישי האחרון יחד עם הוועדה לביקורת המדינה ומספר חברי כנסת על מנת להתרשם ולראות בעיניים שלנו את המצב בפזורה ולגבש עמדה מסודרת בעניין. מבקר המדינה התייחס לדברים בדו"ח שכתב, והיה חשוב מבחינתי להגיע ולראות את הדברים עליהם הצביע המבקר בכל הקשור למצבם של הבדואים בפזורה."

ד"ר ת'אבת אבו ראס, מנכ"ל שותף של קרן אברהם, אמר: "חשוב שחברי הכנסת יבינו ויראו במו עיניהם שגם כאשר יש הכרה פורמלית במקצת היישובים הבדואים, הרי שהיא נשארת על הנייר בלבד. בשטח המציאות נשארת קשה ביותר: אלפים מאזרחי המדינה שחיים ללא חיבור לתשתיות בסיסיות וחווים התעלמות נמשכת מצד הרשויות שאינן מנהלות מולם שיח הוגן שיוביל להסדרה ולפיתוח אמיתי של ההתיישבות הבדואית בנגב בצורה מוסכמת".

בהמשך הסיור ביקרה הוועדה גם בכפר הלא מוכר אום אל חיראן, המיועד להריסה, על מנת להקים על חורבותיו יישוב יהודי חדש בשם חירן.

עוד בנושא זה

Silence is Golden