
10.7.18
יום מאבק באלימות ובפשיעה בחברה הערבית, שהתקיים היום ביוזמת ח"כ איימן עודה: יוזמות קרן אברהם בנוכחות מוגברת בדיונים שהתקיימו בוועדות השונות, הציגה בכנסת קווים ראשונים לתכנית מערכתית שתכלול איגום יכולות וכלים תוך שיתוף פעולה בין משרדי הממשלה השונים:
• המשרד לביטחון פנים שישמש מטריה למרכיבי השינוי במשטרה
• משרד המשפטים, שימקד מאמצים בהחמרת ענישה, במרכזי גישור קהילתיים ובהפיכת מח"ש לקשוב ורלוונטי יותר לאזרחים הערבים.
• משרד החינוך שיפעיל תכניות לימוד בנושא אלימות, זהירות בדרכים ועוד הן במערכת החינוך הפורמלית והן בזו הבלתי פורמלית, מתנ"סים עירוניים וכיו"ב.
• לאלה חייבים להצטרך גם משרדי האוצר והכלכלה, רשות המיסים, המפקח על הבנקים והממונה על הגבלים עסקיים, משרד השיכון בשיתוף עם מינהל התכנון במשרד האוצר שלכל אחד מהם תפקיד במיגור הפשיעה.
חוק וסדר, ביטחון ותחושת מוגנות הם זכות אזרחית יסודית המגיעה גם לאזרחים הערבים. העדרם הוא חסם עצום לפיתוח חברתי וכלכלי של הישובים הערבים עד כדי סכנה למימושן המיטבי של תכניות הממשלה השונות לקידום החברה הערבית.